NEIHEISER ARGYROS

The Tide

The Tide will be a 5-kilometre network of public spaces and gardens embedded into the daily rhythms of Greenwich Peninsula. Both an elevated and at-grade walkway, with programming split across both levels, The Tide activates spaces above and below to provide a layered network of recreation, culture, and wellness. The Tide will stitch together diverse ecosystems, emerging neighbourhoods, and distinct cultural institutions, connecting north to south, east to west, centre to periphery, and city to river. The Tide is both fast and slow. It is simultaneously a running track, a walking promenade, a series of quiet gardens, and a network of social and cultural hubs.

The Tide is conceived of as a series of elevated, landscaped islands where the public is invited to slow down, linger, and overlook the life of the Peninsula. Each island is distinct, defined by unique trees and planting, and by their surrounding views and sounds. These elevated gardens are designed as clusters of structural supports that create elevated planter beds, containing soil and channelling both gravity loads and water down to the ground. The sculptural structure supporting The Tide gardens above also frames and shelters the path below, creating arched pavilions that mark thresholds and passages at the ground level public realm.

Client: Knight Dragon

Design Team: Diller Scofidio + Renfro (Lead) in collaboration with Neiheiser Argyros

Landscape Designers: Gross. Max.

Structural Engineers: AKT II

MEP, Lighting: AECOM

Back